Linda Nordin

"Usahlah di renungkan mentari terbenam,ia akan menyakitkan mata, renunglah cahaya bulan,walaupun suram,ia lebih indah & bermakna"

Bosan...


Perkara yang sering melanda aku disetiap ari jumaat. BOSAN! bukan sbb xde kja tapi sebab dok ingatkan esok cuti so xsabar2 nk cuti..ari isnin datang keja pun dok ingat nk cuti je...adoiiii penyakit ape la ni...bila aku bosan je satu keja pun xjalan...kira dok mengadap pc je la..nak2 lak bos pun xda arini..hmmm bagaikan org mengantuk disorongkan bantal le jwbnya...huuhuh



tp itu adalah sgt xbaikkan..sbb kita dibayar gji untuk bekerja tp dok melewang ke lain plak..kja xjalan...mentang2 le xpenting...bila besok2 bos nak bru kalam-kabut nak wat...time tu macm lipas kudung le jwbnye....apadaaaa!!

mn xbosan uols, ofis aku ni lengang je...rmai kuar g meting la, khusus la...sunyi sepi je....harapkan radio je dok hiburkan aku...

Fire Training


Arini Jabatan aku ada buat Fire Training. Tapi kalau ikutkan dorang xnak hebohkan benda ni...konon2 cam nak wat betul-betulnye la...sekali khabar tentang nye dah terbongkar...mn xterbongkar, parking kat ofis aku ni amat2 terhad sapa cepat dia dapat...klu lambat merasa la ko memarking jauh2...hihihi so pada arini tetiba je pak guard tu xbagi park kat 1 kawasan ni...mesti la mnjdi pertnyaan pada staff..pe lagi maka terbongkar lah rahsia itu...kih..kih

( beberapa pegawai diberi peluang memadamkan api )

Masa dorang bunyikan siren kebakaran tu...xde la staff2 ni nak berlari bagai wlupun ada asap..sbbnye masing-masing dah tahu...lenggang-lenggang kangkung le jwabnye... termasuk la aku..yang tengah meeting lak, siap makn kuih dlu sblm trun...hahaha macam2 :) adala dalm sejam gak kitaorg menjemur panas...

P/S : klu nak wat fire training tu biar la betul2..supaya xde la smua org menganggap mudah akan perkara ini sekiranya ia terjadi betul..

impossible is nothing


Tajuk ini dibentangkan oleh pengarah aku ketika mesyuarat bahagian aku. Banyak yang dapat diambil ikhtibar dari perbentang beliau ini. Ye la tahun 2010 pun dah nk sampai penghujungnye, tapi ape yang kita dapat didalamnye?? tepuk dada tanya anda..uiksss! hihihi tapi betul n aku sokong 150% :) apa yang disampaikan oleh beliau.. kekadang kita pun xsangka benda yang kita rasa kita tak boleh lakukan rupanya ada caranya sekiranye kita betul2 berusaha. wah..wah dah jadi pakar motivasi la plak..hahaha


diantara KUNCI MENGATASI HALANGAN (OBSTACLES) :

  • Menghapuskan sifat ' otak beku ' dan menjadi mangsa 'mindset' diri sendiri
  • Merangka/menganggap halangan itu sebagai peluang
  • Menjadikan suatu halangan itu kepada halangan-halangan kecil yang boleh diatasi
  • belajar dari halangan-halangan yang dihadapi tetapi tetap fokus kepada matlamat.

So xde apa yang mustahil atau xde masalah yang xde jalan penyelesaiannya... ;D

FOLLOWERS