Linda Nordin

"Usahlah di renungkan mentari terbenam,ia akan menyakitkan mata, renunglah cahaya bulan,walaupun suram,ia lebih indah & bermakna"

Lawk la....



1st aku tgok gmbo ni mmg nk pch prut diwatnya...ada gak cmni ek...hihiihihi kat mn la rupa umh cmni, siap dpt lori lg tu.....hahahaha klasik gitu^_^...


saYa nk jga la cmni.....xyah nk isau dah klu travel nk tdo kat ne, kereta ku adlh umh ku......muehehehe;P



pelik tapi benar


POKOK PISANG MENGANDUNG!!!!




gmbr ni telah diantar oleh sorg mber aK kat email aK....untk aK kgsikn bersma uols smua.....Tanda Kebesaran-NYA.....

Tanda-tanda Wanita Terpanah Asmara


LELAKI mana pun selalu berusaha untuk menaklukkan gadis idamannya. Dia akan berusaha dengan segala cara agar wanita pujaan hati terjerat cinta kepadanya.

Namun tak sedikit wanita yang berhasil terpanah asmara sulit mengatakan dirinya menerima cinta seorang lelaki. Karena itu Anda tak perlu khawatir dan bingung membaca jalan fikiran seorang wanita. Kini 'Askmen' akan berkongsi rahsia mengenai tanda-tanda seorang wanita telah jatuh hati kepada seorang lelaki, di antaranya:

Wanita cemburu bila Anda bicara dengan wanita lain

Wanita yang sedang jatuh cinta sering kali mudah cemburu jika lelaki yang sedang ditaksirnya berbicara intim dengan wanita lain. Saat itu, dia pun akan memilih menghindari Anda untuk sementara waktu agar hatinya yang sedang kalut untuk tenang kembali.

Dia menginginkan Anda untuk masa depannya

Jika wanita itu serius dengan Anda, tentu saja dia berharap agar Anda menjadi satu-satunya lelaki yang akan menemaninya sepanjang hidup.

Dia ingin tahu tentang Anda lebih dalam

Seorang wanita yang sedang jatuh cinta pasti ingin mengetahui segala sesuatu tentang hidup Anda. Cubalah Anda membiarkannya mengetahui tentang hidup Anda, karena ini akan mempermudah jalan Anda bersatu dengannya.

Dia selalu meluangkan waktunya untuk Anda

Wanita yang menyukai seorang lelaki pasti akan meluangkan waktu untuknya. Bahkan, boleh jadi bukan Anda kali ini yang mengajaknya berdating, tetapi justru dia yang lebih aktif mengajak Anda berdating.

Dia selalu menatap kedua bola mata Anda

Dia yang sedang jatuh cinta sulit sekali mengungkapkan kata-kata cinta secara vulgar. Dia pun lebih sering mengisyaratkan cinta melalui tatapan tajam ke arah kedua bola mata lelaki pujaannya. Wanita berharap cara tersebut membuat lelaki yang disukainya dapat merasakan cinta yang sama dengannya.

EffectnyE....^_~



Effect of Financial Crisis on Company Logos

tOpiK 1 ApriL ^_^


...Belajar Bahasa Melayu...

Murid : Selamat pagi, cikgu.

Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?

Murid : Selamat pagi, petang dan malam cikgu!

Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.

Murid : Selamat sejahtera cikgu!

Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?

Murid : Faham, cikgu!

Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.

Murid : (senyap)

Cikgu : Pandai!

Murid : Bodoh!

Cikgu : Tinggi!

Murid : Rendah!

Cikgu : Jauh!

Murid : Dekat!

Cikgu : Keadilan!

Murid : UMNO!

Cikgu : Salah!

Murid : Betul!

Cikgu : Bodoh!

Murid : Pandai!

Cikgu : Bukan!

Murid : Ya!

Cikgu : Oh Tuhan!

Murid : Oh Hamba!

Cikgu : Dengar ini!

Murid : Dengar itu!

Cikgu : Diam!

Murid : Bising!

Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!

Murid : Ini ialah jawapan, pandai!

Cikgu : Mati aku!

Murid : Hidup kami!

Cikgu : Rotan baru tau!

Murid : Akar lama tak tau!

Cikgu : Malas aku ajar kamu!

Murid : Rajin kami belajar cikgu!

Cikgu : Kamu gila!

Murid : Kami siuman!

Cikgu : Cukup! Cukup!

Murid : Kurang! Kurang!

Cikgu : Sudah! Sudah!

Murid : Belum! Belum!

Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?

Murid : Sebab saya seorang pandai!

Cikgu : Oh! Melawan!

Murid : Oh! Mengalah!

Cikgu : Kurang ajar!

Murid : Cukup ajar!

Cikgu : Habis aku!

Murid : Kekal kami!

Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!

Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!

Cikgu : Sudah, bodoh!

Murid : Belum, pandai!

Cikgu : Berdiri!

Murid : Duduk!

Cikgu : Saya kata UMNO salah!

Murid : Kami dengar KeADILan betul!

Cikgu : Bangang kamu ni!

Murid : Cerdik kami tu!

Cikgu : Rosak!

Murid : Baik!

Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!

Murid : Dilepaskan tengah malam itu!

Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)

hahaha so funny....;D

sEjArAh ApRiL FooL...;P

APRIL FOOL, BUAT RENUNGAN & PEDOMAN KITA SEMUA !!!

Ikutilah cerita sedih di sebalik April Fool's Daysebagai renungan bersama. Setiap kali menjelang 1hb April, seseten! gahorang kita begitu taksub dengan budaya 'pandang kebarat'.

Berbalik kepada perayaan April Fool's Day ini, adalah ia mula dirayakansewaktu kejatuhan kerajaan Islam di Sepanyol. Setelah bertapakberkurun-kurun lamanya di Granada, Sepanyol, kerajaan Islam akhirnya runtuhdiserang tentera-tentera Kristian.

Penduduk-penduduk Islam diSepanyol (Moors) terpaksa berlindung di dalamrumah masing-masing untuk menyelamatkan diri. Tentera-tentera Kristianbagaimanapun tidak berpuas hati dan berusaha untuk menghapuskan orang-orangIslam dr Sepanyol.

Penduduk-penduduk muslim ini, diberitahu bahwa mereka boleh berlayar keluardari Sepanyol dengan selamat bersama-sama barang-barang keperluan merekadengan menggunakan kapal-kapal yang berlabuh dipelabuhan. Orang-orangMuslim yang risau sekiranya tawaran tersebut merupakan suatu penipuan,telah pergi keperlabuhan untuk melihat kapal-kapal yang dimaksudkan.

Setelah berpuas hati, mereka membuat persiapan untuk bertolak. Keesokanharinya (1April), mereka mengambil semua barangan yang telah disiapkan menuju ke perlabuhan.

Pada masa inilah pihak Kristian mengambil kesempatan untuk menggeledah dankemudian membakar rumah penduduk-penduduk Islam ini.

Mereka juga tidak sempat untuk menaiki kapal kerana semuanya dibakar. PihakKristian kemudiannya menyerang kaum muslim dan membunuh kesemuanya, lelaki,perempuan, serta anak-anak kecil. Peristiwa berdarah yang menyedihkan inikemudiannya diraikan oleh tentera Kristian.

Keraian ini akhirnya dirayakan setiap tahun bukan sahaja di Sepanyol tetapi juga di serata dunia.

Yang menyedihkan, orang-orang Islam yang jahil mengenai peristiwa ini turutmeraikan April Fool's Day tanpa menyedari mereka sebenarnya merayakanulang tahun pembunuhan beramai-ramai saudara seIslam mereka sendiri.

Semoga Allah sentiasa membuka pintu taubat untuk kita.

Petikan drpd Risalah FikrahPeliharalah Allah, nescaya Allah akan memelihara kamu .....rawahuttirmiziIllal Liqaq

Mai Scawannn^_*




Ok setelah penat membasahkan ketiak…hihihihi so mari kita sjukkan badan sebentar di CafĂ© Wan Man ni…..yokkk


aKu,mak n minuman…lalalala~~~~;D

minumn ni free coz dia termasuk dalam tiket yg dibeli td…kmi mnum je la coz td msa kat umah akak ak dah mkn nsi dgang dah…kenyng sehhhh;> ngah dok bncng nk gi masjid Kristal lak pasni…mna dgn cuaca yg pnas terik…(“,)

JoM bGmbO D TTI….

yeaRRR…sudah sampai di TTI…Cuma mengambil masa 20minit dari rumah k.ipar i…Kat dalam TTI ini u aLL terdapat 2 tempat untuk dilawati iaitu Taman Monumen & Masjid Kristal. Ok u aLL untuk entry kali ini bagaikan anda tengah melihat photo album @pun ngah membaca buku sejarah versi Lindo Martopo...;P….u know why?? Sebab untuk n3 kali ini banyak gambar yang i pamerkn n serba sedikit sejarah pembinaan masjid2 ni..Kalau nak tau banyak2 gi le melancong….so layan jela k….;D zuuusSSSSS

Ini adalah pintu gerbang untuk masuk Taman Tamadun Islam,Pulau Wan Man Terengganu,Malaysia.




Pertama sekali kami melawat di Taman Monumen dahulu…^_^ di dalam taman ini terdapat 21 buah monument masjid seluruh Negara.


Harga tiket untuk masuk kat dalam Taman ini…


Selepas anda membayar harga tiket itu anda akan mendapat Passport…ya jgan igat mahu kluar Negara ja kna ada passport nk msuk tman ni pun dorg bg passport tau….;D hihihihi



Ini adik I jd model basikal jap;P huahuahua…bagi sesapa yang tak larat nak berjalan dorg ada sediakn kenderaan iaitu : basikal, tram ride &buggy…


Berlatarbelakangkan monument Masjid Xian, China…Dibina Tahun 1392…walaupun rekabentuknya macam kuil Buddha,tapi kedudukan bagunan sebenarnya mengadap kiblat.

My Dad n Mum yang berangan sebentar berada di China….^_~ hihihihi

I berada dihadapan monument Makam Abu Nasr Parsa,Afghanistan…dibina pd abad ke 17…

Monument Kubah As-Sakhrah,Jerusalem…Ia menyemadikan batu suci di atas Gunung Moriah dan untuk memperingati perjalanan Nabi Muhammad SAW untuk brtmu ALLAH.

Ni I berada didalam Kubbah As-Sakhrah…em mengkagumkan sungguh cntik…tapi kat dalam ni dilarang mgambil gmbo tau u aLL ni pun aK curi2 tgkap ni..huhuhuhu;P

Masjid Suleyman, Turkey….Dibina pada tahun 1557 M,di zaman Empayar Ottoman…

Me n my mUm dihadapan masjid Suleyman….walaupun panas ku tahan jua dhadapan kamera….khi..khi..khi…;D

Monument Al-Haram Mosque,Mecca,Saudi Arabia…Bangunan asal masjid dibina menggunakan batu biru yang terdapat di Lembah Hijjaz…u aLL xdapt sampai yg betul yg tiruan pun jd daaaaa~~~


Mosque Of Mohamed Ali, Egypt…korg nmpk x apa yg aK nmpk??? Hihihihi tu abG aK yg tngah dok berusha nk bergmbo dlm bongkah tu……ish..ish…ish..pulun beno kmu bro;P

Saya, ayah , mak and adik berlatar belakangkan Aleppo Citadel, Syria…Kota ini mbuktikan kecanggihan teknologi umat islam pd abad ke 10 SM ( dianggarkn la)…wooo bggo nye den dpat bdri kek sni..lalala~~~~

Adik I n kak ipar

aKu diatas titi berlatar belakangkn Masjid Nabawi, Madinah,Saudi Arabia…

aYah n Mak berada dihadapan masjid Nabawi….waaaa my Dad siap pakai lebai tu…insyaALLAH smga ALLAH murahkan rezeki dorg supaya dapat gi sana suatu ari nti…AmiNNNN….

AbG n kak yg berada di Great Mosque of Qairawan,Tunisia…

aBg aK yg suka sgt bergmbar dicelah2 bgunan ni…runtuh nti siap la mu brooo…;P

Me n my Dad…masjid ni dibina pada 670 M oleh Uqba ibn Nafi dan merupakan monument islam tertua di Tunisia.

My 2 Hero berlatar belakangkan Great Mosque Of Agadez,Niger….Merupakan menara berbentuk pyramid dgn 13 baris perancah kayu bg mgukuhkn struktur.

Adik with mother dihadapan Great Mosque Of Samarra,Iraq….emmm arini aK jd jurugmbo dorg jelehhhh…..huhuhu

Ini adalah masjid Kul Sharif,Kazan,Russia….

aKu bersama adikku yg org kata kakak ku….hihihihi muda la den gini..^_*….

abG, kak,maK n aYah…ni merupakan monument last so bnyk la skit gmbo… psni kita gi minum dluuuu….letttss goOOO


Switch OFF 1 hOuR


Padam lampu satu jam pada 28 Mac


PUTRAJAYA 13 Mac - Seluruh lampu premis kediaman dan bangunan di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan akan dipadamkan selama satu jam bermula pukul 8.30 malam pada 28 Mac ini.
Ia sebagai langkah simbolik program Earth Hour yang turut disertai oleh 1,234 buah bandar dengan sasaran penglibatan satu bilion penduduk dalam usaha menyokong kempen mengurangkan kesan perubahan iklim di peringkat global.
Ketua Setiausaha Kementerian Wilayah Persekutuan, Datuk Ahmad Phesal Talib berkata, program di bawah inisiatif Tabung Alam Sedunia (WWF) itu diadakan bagi menunjukkan kesepakatan dunia dalam menangani isu perubahan iklim global.
''Program ini diharap dapat memberikan gambaran kepada dunia bahawa rakyat Malaysia mengambil berat tentang bumi walaupun dengan cara yang mudah.
''Penyertaan Malaysia akan menunjukkan keprihatinan dan kesepakatan terhadap penghantaran mesej yang jelas bahawa dasar serta peraturan perlu digubal dan dilaksanakan bagi mengurangkan pelepasan gas rumah hijau," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.
Program tersebut telah dimulakan di Sydney, Australia pada 31 Mac 2007 apabila seramai 2.2 juta orang penduduk dan 2,100 premis perniagaan memadamkan lampu selama satu jam.
Tahun lalu, lebih 370 bandar di 35 buah negara di seluruh dunia menyertai program tersebut yang melibatkan lebih 50 juta penduduk.
Struktur ikon yang mengambil bahagian adalah termasuk Empire State Building di New York, Coliseum di Rom dan City Hall, London manakala di Asia membabitkan bandar raya Bangkok dan Kuil Buddha Wat Arun.
Menurut Ahmad Phesal, bagi memastikan produktiviti dan keselamatan negara tidak terjejas, hanya lampu yang tidak penting bagi bangunan dan premis akan dipadamkan sehingga pukul 9.30 malam.
''Lampu jalan akan dinyalakan kerana ia melibatkan aspek keselamatan para pengguna jalan raya," katanya.
Sehubungan itu, beliau berharap, penduduk di ketiga-tiga Wilayah Persekutuan itu dapat menyertai program tersebut dengan memadamkan lampu kediaman dan premis mereka selama satu jam pada malam berkenaan.
''Penyertaan Wilayah Persekutuan pada tahun ini diharap akan menjadi pencetus kepada penyertaan bandar-bandar lain di Malaysia pada tahun-tahun akan datang," katanya.

( pls click the above, side or below switch banner to join this Earth Hour )


...Bagaikan pelita kehabisan minyak
buat menyalakan sumbu keceriaanku
Kau terus membisu
melupakan kewujudanku. ....

Di HaRi KnDurI..^_^



Pg selasa tu pnye la berat aK nk bgun.....ye la tdo pun dh 4.35am.....puas mak aK kjutkn aK...hihihii;p tgok kat luar abg aK dgn adik2 ipar dia dh dok susun atur krusi n meja dah....


pas je aK siap2 trus trun bwah...pala dok biol2 lg ngntuk....tgok kn keadaan aK yg dok png2 lalat tu trus abG aK pgil isi lauk dlm bkas.....alomakkkk;D dh pakai leklok pgil aK buh lauk la plakkkk...

dorg akad nikah kat umah...around 11.30am cmtu pgntin llki tiba...slesai je mjlis akad nikh n sesi bgmbo aK trus g ambik nsi mkn...bila dh mkn mta lg le nk tertutup...last2 aK minta abg aK ambil lptop dia...aK naik ats then trus online...xdenye aK tdo...tahan lak mta aK ni dok mgdap kmputer tu...huuuUU......punye la asyik dok mgadap n sskali terlelap, terlepas la aK nk jumpa Hadi Awang mai ptg tu kat kndri bpa mrtua abG aK ni.....rugiiiiII;( tp nk wat cmne ltihnye psl daaaa~~~



Gmbo2nye........




k.ipar aK (k.Efa) yG ngah mkn nsi kndri...cian dia mn ngah bwa prut,punya sbuk skrg bru nk mkn....ank sulong..ibu dh xda so tggjwb brat la skit...^_^


aK dgn aBg aK....siap segak2 nk jmpa Hadi Awang la katakan....huhuhu;p


ni le nasi kndurinye....ni aK nye...2 ktul aym aK sentai aritu...tp xleh klhkn abG aK lg..pg2 buta dh sntai 5 ktul aym dia sorg...ishhh...ishhh...ish...


adIk aK bersma dGn hantaran sblah pihak pompuan^_^



ni hantaran sblah pihak llki....9 dulg ksemuanye...


hantaran sblah pompuan...11 dulg dibls...



sesi mnyarung cincin n cium-mcium...(cium dhi n tgn laaa)....;D k.Emi mlu2 plak nk cium sumi dia....hihihi

Haaa...ini le pgntin nye....sma cocok sma pdan.....SLMT PNTIN BRU wat Abg Azhar N K.EmY....


2 kali lafaz, K.Emy sah mnjdi isteri kpda aBg Azhar..aminnnn


Bilik tdo.....simple but so nice n soft clour^_^like it....



~~~pelaMin~~~


ni aYh aK.....ish...ish...ish...sbuk sgguh aYh aK ni smpai dtg kndri pun dok asyik bbusnes lg.....hemmmm


me n my mother.....ngah relax2 jap...(",)


Yg tgok ku cedok itu adlh acar nanas n aym msak merah.....yg bkas kecik tu kuah aym dorg letak asing....."cikgu ngah dok mengecheck tu kat sblah ( abg aK) ...kui...kui...kui...^_^


aBg aK dera aK suruh letak lauk dlm dulag...huhuhuhu abis la wjah lawa ku....hihihiihi perasannnnNye pompuan ni....uwekkssss;p

"okeyyyy....sudh siap....ambik gmbo dlu sblm trun".....lalalala~~~

FOLLOWERS